Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Έρχονται στιγμές ...


Έρχονται στιγμές στην ζωή, που αισθάνεσαι ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια συνθηκολόγησης με το ψέμα. Εκείνο που κουβαλάμε μέσα μας, στις σχέσεις μας, στο μικρό και μεγάλο κόσμο μας. Το ψέμα που κάποτε ίσως σε βοήθησε να χτίσεις μια ζωή. Αλλά η ζωή δεν χτίζεται ποτέ πάνω σε κίβδηλα θεμέλια. Μονάχα βέβαια που όταν την χτίζεις δεν ξέρεις ότι διακονείς τις πιο βαθιές σκοτεινές σου ανάγκες. Τις περισσότερες φορές σαν το συνειδητοποιήσεις έχουν φύγει τα καλύτερα σου χρόνια. Δεν είναι απογοητευτικό. Πρέπει όμως να είναι αφυπνιστικό. Να οδηγεί σε μετάνοια. Και μετάνοια σημαίνει να φέρνεις την ζωή σου τούμπα. Να λες θέλω να ζήσω. Γιατί αυτό που χάνει κανείς με την αμαρτία είναι η ζωή.

Έρχονται στιγμές που το σύμπαν που υπάρχει μέσα σου, εκρήγνυται. Λάβα καυτή κατακαίει την συμβατικότητα και απολιθώνει τις νόθες στιγμές που έζησες.

Έρχονται στιγμές που η καρδιά σου, ως γονυπετής ικέτης προσέρχεται στην θύρα της συνείδησης σου και παρακλητικά φωνάζει: "σταμάτα να με φιμώνεις... Πάψε να με αγνοείς".

Έρχονται στιγμές που η ψυχή σου βοά «σταμάτα να ζεις την ζωή κάποιου άλλου. Ζήσε την δική σου».

Έρχονται στιγμές που εισερχόμενος στο Άδη της υπάρξεως σου ακούς ηχηρά την φωνή του Χριστού "ἤτω δ μν τὸ να ναί, καὶ τὸ ο ο " .

Αυτό δεν είναι ανώδυνο, ούτε αξόδευτο. Είναι επίπονο και μαρτυρικό. Αλλά συγχρόνως όμορφο και ουσιαστικό. Λυτρωτικό!!!

Ίσως μείνεις με λίγους δίπλα σου. Αλλά αυτοί οι λίγοι θα λένε σε αγαπώ και θα το εννοούν. Ίσως σε καταλάβουν ελάχιστοι αλλά εκείνοι πραγματικά θα σε νιώθουν. Μπορεί να σε πολεμήσουν πολλοί αλλά αρκετοί θα συμμαχήσουν μαζί σου.

Στο κάτω κάτω δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η ζωή είναι δώρο. Και δεν επιτρέπεται να την πετάξουμε ούτε να την θυσιάσουμε στο ψέμα ή στους ανθρώπους του ψεύδους.

Αααα και προσοχή. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν και μέσα στο χώρο της θρησκείας. Είναι όλοι εκείνοι που εισήλθαν στην χώρο αυτό για να κρυφτούν. Άλλοι από την ζωή και άλλοι από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πρόσεχε λοιπόν και πάρε την απόφαση να ζήσεις όπως Εκείνος μας έμαθε.

π.Λίβυος

το βρήκαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)