Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως ζήτησαν να διακοπεί η μισθοδοσία τους

Ξάφνιασε το πανελλήνιο πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Άλτερ" και τον Νίκο Χατζηνικολάου, έκανε γνωστό ότι ζήτησε την διακοπή της μισθοδοσίας του.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, σχολιάζοντας την ενέργεια του αυτή τόνισε: «Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης, στο αγώνα που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ανέφερε ότι «η εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται, θεωρώντας ό,τι έγω δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ήταν να ζητήσω να επιστραφεί ο μισθός μου στο Κράτος, μια συμβολική κίνηση την οποία κάνανε και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια Ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας Επίσκοπος».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις απόψεις μερικών μητροπολιτών που αντιδρούν για την φορολογία της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Νικόλαος τόνισε: «Όταν ένας Μητροπολίτης πάσχει για τα έργα που κάνει, για τα οποία με κάθε τρόπο αγωνίζεται να βρεθούν κάποιοι πόροι για να μπορέσει να ανακουφιστεί ο λαός, βλέποντας όμως ταυτόχρονα και την δυσκολία του κράτους νομίζω το κατανοώ απόλυτα».

Ακόμη δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μερικοί νομίζουν ότι η Εκκλησία έχει ανεξάντλητους πόρους! Η Εκκλησία δεν βρήκε το μηχάνημα που βγάζει πεντοχίλιαρα..."

Τέλος, πληροφορίες της "Romfea.gr", αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, απέστειλε ήδη γράμμα στο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, όπου τους ενημερώνει για την απόφασή του, αλλά και τους ζητά να πράξουν τα δέοντα για να σταματήσει να μισθοδοτείται.


Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: "Ζητώ και εγώ τη διακοπή μισθοδοσίας μου"

Ένας ακόμη Μητροπολίτης ζητά με δήλωση του να γίνει διακοπή της μισθοδοσίας του, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο οποίος ζήτησε να μην πληρώνεται στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα.

Παρακάτω ακολουθεί η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου:

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ – όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ.

Επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου να χαρίσει η Εκκλησία μας στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ. (σ.σ. εννοεί την Εθνική Τράπεζα)

Ο λαός μας και οι μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν οφελούνται, κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά.

Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας. Η παρακράτηση της ιδικής μας μισθοδοσίας, είθε να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)